Cu trenul spre litoralul bulgaresc

Notă: aceste informații nu mai sunt actuale. 


Pentru cei care doresc să îşi petreacă vacanţa la Marea Neagră, dar în condiţii de bun simţ, care în parte lipsesc pe litoralul românesc, Bulgaria este o destinaţie excelentă.

Litoral - România
sursa: gândul.info


Litoral: Bulgaria
sursa: travel.descopera.ro




În afară de cursele de autocar spre Varna/Burgas, cu plecare din Bucureşti şi Constanţa, există şi varianta trenului, mai lentă dar mai confortabilă.
Există mai multe trenuri pe relaţia Sofia-Burgas sau Sofia-Varna, însă va trebui să luaţi un alt tren de la Bucureşti la Sofia, călătoria devenind nepermis de lungă. În plus, mulţi vor găsi trenurile bulgăreşti inconfortabile, iar limba, de nedesluşit.

Pe durata sezonului estival, la fel ca şi în anii trecuţi, circulă R 1470/1471 Nesebar, soluţia cea mai bună pentru călătorii feroviare către litoralul Bulgariei.
Acest tren circulă pe relaţia Praha/Bratislava/Budapesta - Burgas şi are un vagon de cuşete de la Varşovia. Trenul Nesebar devine astfel o interesantă rampă nu numai pentru litoralul bulgăresc, dar şi pentru Praga, Bratislava şi mai ales Varşovia (în compoziţia trenului Chopin). Atenţie, acest tren circulă doar în ziua de vineri pe relaţia Est şi duminică, pe relaţia Vest. Surprinzător, îl găsim în circulaţie şi în timpul sărbătorilor de iarnă.

Compoziţia trenului şi imagini găsiţi pe saitul wagonweb.cz. Reţineţi că pentru vagoanele ČD, ZSSK şi PKP trebuie să mergeţi din timp la agenţia de voiaj pentru a cumpăra bilete, la gară ele nefiind disponibile în ziua de circulaţie.

Mersul R 1471 pe traseul românesc şi programul de circulaţie




Mersul R 1470 pe traseul românesc şi programul de circulaţie



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu